enerji iş sendikası, enerji iş, enerji-iş sendikası, enerji-iş

Değerli Basın Emekçileri;

Ülkemiz kamuoyunun ve milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisinin yakından takip ettiği şekilde TS (Toplu Sözleşme) tiyatrosu geleneksel 2 yıllık turnesini yine ve yeniden hüzünlü bir final sahnesi ile tamamlamıştır.
İki yılda bir sahneye konan bu malum tiyatronun 6. Döneminde kötü karakterler ve yaptıkları maalesef geçmiş dönemleri bile aratacak noktaya gelmiştir. 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin imzalanan 6. Dönem Toplu sözleşmesi ülkemiz Kamu Emekçileri için kabul edilemezdir.
2 Ağustos tarihinde ‘memurlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' giriş cümlesi ile başlayan sözde toplu görüşmelerde iktidar ile yandaş sendikası milyonlarca emekçiyi yine TÜİK’in sokakla, marketle, mutfakla hiçbir ilgisi olmayan tartışmalı resmi enflasyon rakamlarına mahkum etmiştir. Bu durum milyonlarca emekçi için beklenen bir son olsa da biz emekçiler bu yılki sözleşmede Malum – Sen’in yeni bir oyunu ile daha karşı karşıya kaldık.
Yıllar boyunca haksız bir şekilde talep ettiği dayanışma haracını almanın hukuki bir yolunu bulamayan Malum – Sen bu sefer iktidar ile beraber hukukun arkasından dolanmıştır. TS İkramiyesinin yalnızca örgütlülük düzeyi yüzde 1 den fazla olan sendikaların üyelerinin yararlanmasını sağlamıştır. Bu uygulama her sözleşme döneminde kendi üyeleri en başta olmak üzere tüm kamu emekçilerini masada satan Malum – Sen’in kaçınılmaz olan dağılmasının önüne geçemeyecektir.
Bağımsız Türk Yargısından döneceği aşikar olan bu madde en başta demokratik örgütlenme hakkının gaspı ve bu ülkenin üretilen her değerinde emeği ve alın teri olan kamu emekçilerini aile bütçeleri ile tehdit etmenin çaresiz ve çirkin bir yoludur.
Eşkıya masada ne yaparsa yapsın gücümüze güveniyoruz, bağımsız yargımıza güveniyoruz. Kamu emekçilerinin demokratik örgütlenme hak ve özgürlüğüne karşı yapılan bu uygulamaya karşı Sendikamızın yargı sürecini başlatacağını buradan ilan ediyoruz.
Unutulmasın ki kuruluş şiarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz, Sınıf Bilinciyle Emeğe, Yurttaş Bilinciyle Cumhuriyete, Ulus Bilinciyle Vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.
YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!
YAŞASIN ENERJİ - İŞ
YAŞASIN BİRLEŞİK K